Spalio 12–29 d.

Visi renginiai
Visi renginiai

Mamos kadre ir anapus jo: DISKUSIJA apie motinystės įvaizdžius, atvaizdus ir tikroves

Mama, besišypsanti puse lūpų, juodus plaukus susukusi į elegantišką kuoduką… Tėtis, žiūrintis tiesiai į objektyvą. Ir vaikai – padykę, linksmi ar išsigandę – visokie. Visokios yra ir mūsų vaikystės nuotraukos, ir už jų slypinčios istorijos. Vieną tokią istoriją apie savo mamą pasakoja filmo „Gyvenimas kaip bet kuris kitas“ režisierė Faustine Cros, augusi kino grimuotojos ir režisieriaus šeimoje. Grįždama prie vaikystėje filmuotų šeimos kadrų, ji kalbina ir filmuoja savo mamą. Prieš žiūrovų akis ima skleistis trikdantis laimingos šeimos paveikslas, kuriame ryškėja mamos prarastos laisvės pojūtis.

Kokią tikrovę (o gal – iliuziją?) randame sklaidydami senus šeimos fotografijų albumus? Ar skaitmeniniuose formatuose saugomos gausios nuotraukos autentiškesnės ir nuoširdesnės? Kaip kinas ir kitos meno šakos įgalina pokalbius apie mamų psichikos sveikatą ir kitus visuomenės skaudulius? Kokie mamų tikrovės fragmentai lieka anapus kadro? Šiomis temomis kalbėsime su Vilniaus universiteto mokslininkėmis ir psichikos sveikatos ekspertėmis.

Diskusijoje dalyvauja:
Karilė Levickaitė, psichikos sveikatos ir žmogaus teisių ekspertė, viešosios įstaigos „Psichikos sveikatos perspektyvos“ direktorė
Dr. Atėnė Mendelytė, kino tyrinėtoja, Vilniaus universiteto Skandinavistikos studijų centro docentė
Dr. Jelena Šalaj, socialinių mokslų daktarė, fotografijos tyrinėtoja

Diskusiją moderuoja:
Dr. Eglė Kačkutė, literatūros kritikė, Vilniaus universiteto Prancūzų filologijos katedros vedėja

Filmo peržiūra ir diskusija organizuojamos kartu su Vilniaus universiteto mokslininkėmis, vykdančiomis projektą „MotherNet“, finansuojamą iš Europos Sąjungos bendrosios mokslinių tyrimų ir inovacijų programos „Horizontas 2020“ Twinning priemonės lėšų (projekto Nr. 952366).

Vilnius
Gyvenimas kaip ir bet kuris kitas + DISKUSIJA
Apie filmą

Spalio 20 d.

18:00

Forum cinemas VINGIS

Bilietai