Spalio 12–29 d.

Visi renginiai
Visi renginiai

Žiogų respublika + DEGUSTACIJA

„Svirpliai neišspręs visų klimato kaitos, taršos ir mažėjančių pasaulio išteklių problemų, tačiau jie yra sprendimo dalis“ – taip teigia svirplių ūkio ir prekinio ženklo TASTIK įkūrėjai. Kartu su jais kviečiame į filmo „Žiogų respublika“ seansą, kurį pagardins maistinių svirplių degustacija. Išskirtinio kino seanso metu klausime, ar esame pasiruošę drąsiems ir novatoriškiems mitybos pokyčiams?

Filmas „Žiogų respublika“ mus nukels į laukinių žiogų gaudytojų fermas Ugandoje. Pasak vietinės legendos, žiogai čia atkeliauja į Žemę iš Mėnulio. Ūkininkų rankomis suręstos mašinos gaudo žiogų spiečius, o sugautieji išvežami pardavimui. Šiose fermose žiogai nėra užauginami – jie suviliojami ir surenkami naktį skaisčiai šviečiant elektros lemputėms. Šis procesas žymi keistą žmogaus ir gamtos santykį, grįstą ir harmonija, ir destrukcija. Pasakojimas apie vieną žiogų pilną lauką – ir kartu apie visą pasaulį.

Prieš seansą maistinių svirplių augintojai iš Lietuvos griaudami stereotipus papasakos apie maistinių svirplių auginimo ir gamybos procesus, supažindins su istoriniais faktais, o renginio pabaigoje suteiks išskirtinę progą paragauti džiovintų svirplių, pagardintų skirtingais prieskoniais bei pasimėgauti skanėstais, pagamintais iš svirplių miltų.

Vilnius
Žiogų respublika + DEGUSTACIJA
Apie filmą

Spalio 21 d.

17:00

Forum cinemas VINGIS

Bilietai
Kaunas
Žiogų respublika + DEGUSTACIJA
Apie filmą

Spalio 24 d.

18:30

ROMUVA

Pasibaigęs