lt| en
lt| en

Seksas, revoliucija ir islamas

Seyran Ates: Sex, Revolution and Islam

Norvegija | 2021 | 82 min. | V / G

Seksas, revoliucija ir islamas

Seyran Ates: Sex, Revolution and Islam

Norvegija | 2021 | 82 min. | V / G

Apie

Musulmonė moteris imamė tiki, jog islamui reikalinga seksualinė revoliucija. Tai ji deklaruoja viešai, garsiai ir aktyviai. Ir, žinoma, sulaukia smarkios neigiamos reakcijos. „Vienintelis būdas kovoti prieš radikalų islamą yra islamas,“ – sako Seyran Ateş – viena pirmųjų moterų imamių Europoje, įkūrusi pirmąją liberalią mečetę Vokietijoje, kurioje moterys ir vyrai gali melstis kartu, o LGBT bendruomenės nariai yra laukiami. Moteris siekia modernizuoti islamą ir tiki naujos musulmonų kartos laisvesne ateitimi.

 

KALBOS: anglų, vokiečių, kinų, norvegų, turkų
SUBTITRAI: lietuvių, anglų
VERTĖ: Giedrė Steikūnaitė

 

FESTIVALIAI:

Hot Docs 2021

CPH:DOX 2021

DOXA Documentary Film Festival 2021

NORTHWESTFEST International Documentary & Media Arts Festival 2021

San Francisco International Film Festival 2021

Režisierius: Nefise Özkal Lorentzen

Operatorius: Anders Hoft

Montažas: Morten Haslerud

Prodiuseris: Jørgen Lorentzen

Nefise Özkal Lorentzen

Filmografija:

2021 – Seksas, revoliucija ir islamas
2019 – Dievo dovanas
2014 – ManIslam: islamas ir vyriškumas
2011 – Balionas iki Alacho
2008 – Mano lytis

Kiti programos filmai