lt| en
lt| en

Pirmieji 54 metai: glaustas karinės okupacijos vadovas

The First 54 Years: An Abbreviated Manual for Military Occupation

Izraelis, Prancūzija, Suomija, Vokietija | 2021 | 110 min. | N-16

Pirmieji 54 metai: glaustas karinės okupacijos vadovas

The First 54 Years: An Abbreviated Manual for Military Occupation

Izraelis, Prancūzija, Suomija, Vokietija | 2021 | 110 min. | N-16

Apie

Iš savo namų svetainės režisierius Avi Mograbi papasakos, kaip karinėmis pajėgomis užimti šalį. Jo pavyzdys – Izraelio atliekamos Palestinos Vakarų kranto ir Gazos ruožo okupacijos. Kalbindamas iš ten grįžusius Izraelio kareivius režisierius atskleidžia, koks žiaurus ir nesąžiningas yra Izraelio valstybės elgesys su palestiniečiais, bei stengiasi įrodyti, kad apie Izraelio ir Palestinos konfliktą nebegalima „neturėti nuomonės“. Ironijos ir sarkazmo kupinas pasakojimas, kuris būtų juokingas, jei nebūtų toks baisus.

 

KALBA: hebrajų, anglų
SUBTITRAI: lietuvių, anglų
VERTĖ: Goda Jurevičiūtė

 

FESTIVALIAI:

Berlyno kino festivalis

Visions du Réel

 

Režisierius: Avi Mograbi

Operatorius: Philippe Bellaiche, Tulik Galon

Montažas: Avi Mograbi

Prodiuseriai / -ės: Camille Laemle, Serge Lalou

Avi Mograbi

Filmografija:

2021 – Pirmieji 54 metai: glaustas karinės okupacijos vadovas
2016 – Tarp tvorų
2012 – Man užėjus į sodą
2008 – Z32
2005 – Atkeršykite už vieną mano akių
2004 – Detalė
2002 – Rugpjūtis: akimirka prieš išsiveržimą
1999 – Su gimtadieniui, M. Mograbi
1997 – Kaip išmokau perlipti per savo meilę ir baimę – Arielis Sharonas
1994 – Ha-Shich’zoor

Kiti programos filmai