lt| en
lt| en

Gendernautai

Gendernauts

Vokietija, JAV | 1999 | 86 min. | V / G

Gendernautai

Gendernauts

Vokietija, JAV | 1999 | 86 min. | V / G

Apie

1999 metais pasirodžiusi vokiečių kino režisierės Monikos Treut novatoriška dokumentika „Gendernautai“ buvo vienas pirmųjų filmų apie translyčių judėjimą San Fransiske. Atviri ir jautrūs žmonių, nuo gimimo ar pačių pasirinkimu, hormonų ar operacijų pagalba nusprendusių trinti ribas tarp moteriškos ir vyriškos tapatybės, portretai.

Festivalyje šis filmas pristatomas kartu su naujausiu režisierės Monikos Treut filmu „Gendernautai“ (2021 m.), kuriame ji po dvidešimties metų sugrįžta į San Fransiską pas filmo „Gendernautai“ veikėjus sužinoti, kaip jiems sekasi šiandien.

 

KALBOS: anglų
SUBTITRAI: lietuvių, anglų
VERTĖ: Giedrė Steikūnaitė

 

FESTIVALIAI:

São Paulo International Film Festival 1999 – Audience Award

Torino International Gay & Lesbian Film Festival 1999 – Best Documentary Film

Pristato

Režisierė: Monika Treut

Operatorė: Elfi Mikesch

Montažas: Eric Schefter

Prodiuserė: Madeleine Dewald

Monika Treut

Filmografija:

2021 – Genderacija
2016 – Zona Norte
2014 – Iš merginų ir arklių
2012 – Žalia ir virta
2009 – Vaiduokliškas
2005 – Tigrės moterys augina sparnus
2004 – Peršokti: kelionių dienoraštis
2004 – Kirviai šokinėja
2001 – Šviesos karys
1999 – Gendernautai
1997 – Nedaryk to dėl meilės
1996 – Senas „Danske“ pigeris
1992 – Netinkamas moterų elgesys
1991 – Mano tėtis atvyksta
1988 – Neapdorota mašina
1985 – Suviliojimas: žiauri moteris

Kiti programos filmai