lt| en
lt| en

Genderacija

Genderation

Vokietija | 2021 | 88 min. | V / G

Genderacija

Genderation

Vokietija | 2021 | 88 min. | V / G

Apie

1999 metais kino ekranuose pasirodė novatoriškas vokiečių režisierės Monikos Treut darbas „Gendernautai“ – vienas pirmųjų dokumentinių filmų, fiksuojančių translyčių judėjimą ir gyvenimą San Fransiske. Po dvidešimties metų režisierė sugrįžta į miestą pas savo filmo herojus sužinoti, kaip jiems sekasi šiandien, kai San Fransiską yra užvaldžiusi gentrifikacija, šalį valdo Trumpas ir ore tvyro aštrėjantys globalinio atšilimo bei tapatybės klausimai. Veikiami šių iššūkių, kai kurie gyventojai jau paliko San Fransiską ir išvyko ieškoti naujų horizontų, o kiti nepailsdami kuria queer judėjimui draugiškas erdves. „Genderacija“ – tai pasimatymas su aštriais, drąsiais ir humoro jausmo nestokojančiais lyčių vizionieriais.

Festivalyje yra rodomi abu režisierės Monikos Treut filmai, fiksuojantys tuos pačius žmones dvidešimties metų skirtumu – „Gendernautai“ (1999 m.) ir „Genderacija“ (2021 m.).

 

KALBOS: anglų
SUBTITRAI: lietuvių, anglų
VERTĖ: Giedrė Steikūnaitė

 

FESTIVALIAI:

Berlinale 2021

Inside Out LGBT Film Festival 2021

Pristato

Režisierė: Monika Treut

Operatoriai / -ės: Elfi Mikesch, Robert Falckenberg, Nola Anwar, Monika Treut

Montažas: Angela Christlieb, Margot Neubert-Maric

Prodiuserė: Monika Treut

Monika Treut

Filmografija:
2021 – Genderacija
2016 – Zona Norte
2014 – Iš merginų ir arklių
2012 – Žalia ir virta
2009 – Vaiduokliškas
2005 – Tigrės moterys augina sparnus
2004 – Peršokti: kelionių dienoraštis
2004 – Kirviai šokinėja
2001 – Šviesos karys
1999 – Gendernautai
1997 – Nedaryk to dėl meilės
1996 – Senas „Danske“ pigeris
1992 – Netinkamas moterų elgesys
1991 – Mano tėtis atvyksta
1988 – Neapdorota mašina
1985 – Suviliojimas: žiauri moteris

Kiti programos filmai