lt| en
lt| en

Mes laikome liniją

Vokietija | 2020 | 93 min. | N-16

Mes laikome liniją

Vokietija | 2020 | 93 min. | N-16

Apie filmą

Filipinų prezidentas Rodrigas Dutertė 2016 metais paskelbė „karą prieš narkotikus“. Nuo tada mirties būriai nužudė dešimtis tūkstančių žmonių. Žurnalistė Maria Ressa ir jos kolegos iš naujienų portalo „Rapler“ nepailsdami bando atskleisti žmogžudysčių aplinkybes ir tuo pačiu kovoja su prezidentu, vedančiu šalį į diktatūrą. Nuolatinė grėsmė lydi ne tik jų darbą, bet ir juos pačius. Dokumentikoje kalbinami nukentėję žmonės, kritiškai atsiliepiantys ir dabar besislapstantys politikai ir mirties būrių nariai pasakoja tikrąją Dutertės „karo su narkotikais“ istoriją.

Šių metų birželio mėnesį žurnalistė Maria Ressa pripažinta kalta internetinio šmeižto byloje, kurią žiniasklaidos laisvės gynėjai vadina bandymu nutildyti prezidento kritikus. Žurnalistei gresia iki šešerių metų kalėjimo bausmė.

 

KALBA: tagalogų, anglų

SUBTITRAI: lietuvių, anglų

VERTĖ: Olegas Volkovas

 

FESTIVALIAI:

CPH:DOX — F:act Award Winner

DokuFest

Režisierius: Marc Wiese

Operatorius: Lutz Reitemeier

Montažas: Marc Schubert

Prodiuseris: Oliver Stoltz

Marc Wiese

Filmografija:

2020 – Mes laikome liniją (We Hold the Line)
2017 – Vergai (Slaves)
2014 – Kai puola – šauk atgal! (When Under Fire: Shoot Back!)
2012 – Stovykla 14: totalios kontrolės zona (Camp 14: Total Control Zone)
2010 – Mergaitė ir nuotrauka (Das Mädchen und das Foto)
2009 – Kanun – kraujas dėl garbės (Kanun - Blut für die Ehre)
2001 – Sielos ligoninė (Seelenlazarett)