lt| en
lt| en

Mergaitė

Prancūzija | 2020 | 85 min. | V

Mergaitė

Prancūzija | 2020 | 85 min. | V

Apie filmą

Vos išmokusi kalbėti Sasha atkakliai kartoja, kad ji – mergaitė. Iš pradžių skeptiškai žiūrėję tėvai su laiku patiki, jog berniuko kūne gimusi Sasha visuomet buvo ir bus mergaitė. Kol tėvai priversti šokinėti per aibę biurokratinių lankų bei įvairiausiais būdais įrodinėti, kad vaikas turi teisę pasirinkti už save, sekdami Sashą pamatome tai, kas abstrakčiose diskusijose pametama – per prievartą nuo kitų atskirtos mažos mergaitės skausmą.

 

KALBA: persų, danų

SUBTITRAI: lietuvių, anglų

VERTĖ: Vilma Jucevičiūtė

 

FESTIVALIAI:

Berlin International Film Festival

Filmą pristato

Režisierius: Sébastien Lifshitz

Operatorius: Paul Guilhaume

Montažas: Pauline Gaillard

Prodiuseriai / -ės: Muriel Meynard, Fabrice Puchault, Monica Hellström

Sébastien Lifshitz

Filmografija:

2020 – Mergaitė (Little Girl)
2019 – Paaugliai (Adolescentes)
2016 – Teresės gyvenimai (The Lives of Thérèse)
2013 – Bambi
2012 – Nematomieji (The Invisibles)
2009 – Į pietus (Going South)
2006 – Laukinė pusė (Wild Side)
2001 – Perėja (The Crossing)
2000 – Beveik nieko (Come Undone)

Kiti programos filmai