lt| en
lt| en

Lenkai vs. lenkai

Dobra zmiana

Žiūrėti anonsą

Lenkija, Prancūzija | 2018 | 77 min. | N-16

Lenkai vs. lenkai

Dobra zmiana

Lenkija, Prancūzija | 2018 | 77 min. | N-16

Apie filmą

Pastaraisiais metais vis sparčiau gilėja skaldantis Lenkiją politinis ideologinis konfliktas. Dramatiška situacijos eiga šiame dokumentiniame filme yra sekama skirtingose barikadų pusėse esančių moterų akimis. Marta ir Tita – patriotės, bet abi patriotizmą suvokia skirtingai, nors abi didžiuojasi savo šalimi, jos istorija ir linki jai vien gero. Marta vadovauja sukarintai organizacijai, skleidžia krikščioniškas vertybes, palaiko valdančiąją konservatyvią partija ir norėtų, kad Lenkija išstotų iš Europos Sąjungos. Tuo tarpu Tita nekenčia ginklų, yra liberalių pažiūrų aktyvistė, kovoja už demokratijos išsaugojimą ir džiaugiasi gyvenanti Europos Sąjungoje. Ar įmanoma įveikti gilėjantį įtrūkį lenkų visuomenėje?

 

Festivaliai:
One World, International Human Rights Documentary Film Festival
Watch Docs

 

Kalbos: Lenkų
Subtitrai: Lietuvių, anglų

Vertė Agnė Mackė

Žymos

Režisierius: Konrad Szolajski

Operatorius: Michał Ślusarczyk

Montažas: Paweł Kowalik, Małgorzata Prociak

Prodiuseriai / -ės: Małgorzata Prociak, Konrad Szołajski

Konrad Szolajski

Filmografija:
2018 – Lenkai vs. lenkai (The Good Change: Poles Apart)
2015 – Kova su šėtonu (The Battle with Satan)
2011 – Kasti giliau (Dig deeper)
1999 – Operacija „Ožka“ (Operation “Goat”)
1997 – Turi gyventi (You Have to Live)
1993 – Žmogus iš… (The Man from…)

Spalio 12, 13:30
FC Vingis, 3 Salė. Vilnius.

Spalio 12

13:30

FC Vingis, 3 Salė. Vilnius.

Spalio 17, 19:45
Pasaka, didžioji salė. Vilnius.

Spalio 17

19:45

Pasaka, didžioji salė. Vilnius.

Lapkričio 15, 18:00
Kino centras „Spindulys“. Marijampolė.

Lapkričio 15

18:00

Kino centras „Spindulys“. Marijampolė.

Lapkričio 17, 15:00
Anykščių kultūros centras. Anykščiai.

Lapkričio 17

15:00

Anykščių kultūros centras. Anykščiai.

Lapkričio 17, 18:00
Rokiškio kultūros centras. Rokiškis.

Lapkričio 17

18:00

Rokiškio kultūros centras. Rokiškis.

Kiti programos filmai